lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Fiets For Infinity

Op zaterdag 7 juni, in het Pinksterweekend, vonden twee fietstochten plaats. Een korte recreatieve tocht naar Eelde en een lange fietstocht bedoeld voor ervaren fietsers door het mooie Drenthe.
De beide tochten hadden een link met de drie For Infinity-exposities in Der Aa-kerk, het Universiteitsmuseum en het Groninger Museum.

Klik hier voor alle foto's van de fietstochten.


Foto: Wim Luttmer


Foto: Wim Luttmer


Foto: Wim Luttmer

Wielertour door Drenthe

Fietstour van circa 150 kilometer, voor ervaren fietsers, door het prachtige Drentse landschap in pelotons onder leiding van Tandje Hoger. Rond 10.00 uur begon de tocht vanuit Zuid Groningen, halverwege de tocht was er verzorging en bij terugkomst rond 17.00 uur kregen deelnemers hersteldrinken en een aandenken. Deelnemers kregen daarnaast een mooi ‘For Infinity’ fietsshirt.

Recreatieve tocht: Kinderdag vliegveld Eelde & Kunstbezoek Nijsinghhuis

Deze recreatieve tocht startte in het centrum van Groningen. Deelnemers fietsten op eigen gelegenheid naar Eelde. Daar aangekomen kon men een bezoek brengen aan het vliegveld waar allerlei wetenschappelijke (kinder)activiteiten te zien, horen en beleven waren. En er kon ook gekozen worden voor een bezoek aan het Nijsinghhuis, van Museum de Buitenplaats in Eelde. Hier waren schilderingen te bewonderen van Matthijs Röling, die ook de ‘boom der  kennis’ in de Aula van het Academiegebouw heeft geschilderd. Meer informatie