lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

For Infinity - The Movie

Er staat een jongen op het Broerplein. Het is Tom, een kersverse eerstejaarsstudent. Onwennig kijkt hij om zich heen. Het plein lijkt leeg… Maar dan klinkt vanaf het balkon van het Academiegebouw: “Welcome Tom!”. Het is de rector magnificus. En opeens is het plein vol met dansende en zingende studenten. Tom wordt opgenomen in een feestelijke choreografie; zijn medestudenten zingen over dat mooie Groningen, die interessante studies, het bruisende studentenleven… Maar Tom luistert maar half. Op de trap van het Academiegebouw staat een prachtig meisje vrolijk met haar vriendinnen te praten. Wie is deze sprankelende studente? Hoe heet ze? En hoe kan hij ooit in contact met haar komen?

Een studentenleven in film

In de volgende 35 minuten volgen we Tom op zijn wervelende tocht door studentenstad Groningen. We leven mee met zijn zoektocht naar het leuke meisje, we voelen met hem mee als hij hard aan de studie gaat, we houden ons hart vast als het erom gaat spannen, en duimen voor hem dat hij echt dat meisje van zijn dromen gaat ontmoeten…

Spectaculaire muziekfilm

For Infinity – the Movie is een spectaculaire muziekfilm, die op 24 mei 2014 in Première ging in Pathé Groningen. De film is gemaakt door het team dat ook verantwoordelijk was voor de succesvolle University of Groningen Lipdub.
Een ambitieus project: hoe laten we in een klein half uur zien dat Groningen de leukste universiteitsstad van Nederland is, met goede studieomstandigheden, gedurfde architectuur, swingende studenten en sympathieke Stadjers? En hoe vertalen we dat typische Groningengevoel naar een volledig gezongen en gedanste film vol goede grappen en absurde terzijdes? Een feel-good-movie en coming of age-verhaal in één?
We denken dat het ons gelukt is! Na het zien van For Infinity – the Movie zal de kijker het zeker weten: wat is Groningen toch een coole stad, wat wonen daar leuke mensen, en wat is het toch geweldig om bij die goede oude Rijksuniversiteit te horen!

For Infinity – the Movie
Scenario: Frank den Hollander, Jaap Ploeger en Reinout Wallis de Vries
Muziek: Christiaan Coenraads
Liedteksten: Christiaan Coenraads en Frank den Hollander
Regie: Reinout Wallis de Vries, Jaap Ploeger
Uitvoerend producent: Bram Douwes
Choreografie: Inge de Bruine
Art direction: Josine Zuidema

Foto's van the making of For Infinitity-the Movie zijn hier te vinden.

Videoclip 'Being in love' uit For Infinity-the Movie:

Trailer For Infinity-the Movie:

Teaser For Infinity-the Movie:

Bekendmaking For Infinity-the Movie, Unifocus: