lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Line-up Slotfeest

 

Bert Visscher

Deze cabaretier en Groninger in hart en nieren staat bekend om zijn ongenuanceerde grappen en energieke voorstellingen. Ongetwijfeld zal iedereen ooit wel eens iets hebben opgevangen van de lading energie waarmee het publiek bespeeld wordt door Bert. Tijdens het For Infinity Slotfeest zal Bert een aantal nummers zingen met het Noordpool Orkest en tevens de rol van host vervullen op de Grote Markt gedurende de hele avond.

 

BLØF

Eigenlijk behoeft de Zeeuwse band BLØF geen introductie meer. Ze hadden tal van Nederlandstalige hits zoals Liefs Uit Londen, Aan De Kust en Harder Dan Ik Hebben Kan en wonnen in de loop der jaren prijzen als Edisons, 3FM Awards en onlangs de Oeuvre Popprijs 2014. In 2012 vierde de band nog haar 20-jarig bestaan met het jubileumalbum Hier – Het Beste van 20 jaar BLØF. Onlangs bracht BLØF het nieuwe album ‘In Het Midden Van Alles’ uit, waarmee ze zich meer dan ooit profileren als een band die er anno 2014 nog steeds toe doet.

Splendid

Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: de Haagse formatie Splendid maakt popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop. Een live optreden van Splendid staat altijd en overal garant voor feest! De single ‘Again’ betekende voor de band al eerder een bruisend 2011 en 2012, maar hun laatste plaat ‘Sun Beats Down’ heeft de clubs in de winter van 2013 tot de nok toe gevuld.  De band stond in 2012 al op Lowlands en Parkpop, in 2013 mochten ze het publiek verblijden met een optreden tijdens het Sziget Festival in Boedapest en kort geleden stonden zij in Groningen op Eurosonic Noorderslag.

De Jeugd van Tegenwoordig

Wie kent ze niet? Vanaf het eerste moment dat ‘Watskeburt?!’ te horen was op de radio, is duidelijk dat De Jeugd van Tegenwoordig een fenomeen is. De single knalde binnen twee weken naar de eerste plek van de hitlijsten en met hun eerste album ‘Parels voor de Zwijnen’ wonnen zij onder andere een Edison Award, een Mobo Award, 3FM Awards en vele andere prijzen. Inmiddels is ‘Ja Natuurlijk’ op nummer 2 in de album top 100 binnengekomen en is ‘Sterrenstof’ maarliefst 7,5 miljoen keer bekeken. Na succesvolle optredens op grote festivals als Lowlands, Pinkpop en Rock Werchter én een volledig uitverkochte ‘Ja Natuurlijk’ clubtour, zullen Vjeze Fur (Freddy Thatlehner), Faberyayo (Pepijn Lanen), Willie Wartaal (Ollie Locadia) en Bas Bron aka De Neger Des Heils op 14 juni de Vismarkt op z’n kop doen zetten.

Puggy

De ‘Belgische’ band Puggy – bestaande uit een Engese zanger/gitarist, Franse bassist en Zweedse drummer – is bij onze zuiderburen al voorbij het niveau HMH. Niet verwonderlijk: het zijn rasechte muzikanten met een uitmuntend gevoel voor popliedjes. In ons land bouwen ze gestaag door aan hun Nederlandse fanbase, bijvoorbeeld op festivals als Pinkpop en onlangs Paaspop. Vorig jaar nog te bewonderen op ons eigen Noorderzon, nu dus terug in Groningen!

Orange skyline

Orange Skyline is een postpunk-revival band uit Groningen. De invloeden van o.a. Oasis, The Libertines en The Who zijn te herkennen, wat resulteert in onweerstaanbare catchy liedjes die met een verbijsterende on-Hollandse bravoure worden gebracht. In april 2013 won Orange Skyline de POPgroningen Talent Award in een volle zaal van VERA, wat hen optredens opleverde op Noorderzon en het Bevrijdingsfestival in 2013. Hoogtepunten beleefden zij vooral dit jaar, met een optreden op Eurosonic in januari en recentelijk met het vervullen van de support act van de grote Britse indie band Kaiser Chiefs. Op 5 mei aanstaande openen ze het Bevrijdingsfestival in het Stadspark op de main stage.

Maison du malheur

Stokoude jazz en dampende rock & roll raast van de planken en dendert door het publiek. Gooi alle roots in de draaimolen, speel recht voor je raap en dans tot je erbij neervalt. Dat is Maison du Malheur. Deze zevenkoppige en ijzersterke rock & roll formatie rond de Amsterdamse songwriter J.P. Mesker smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot de meest losgeslagen en dansbare band van het land. Het is dan ook niet gek, dat Maison du Malheur al op alle grote festivals te zien is geweest, van Noorderzon en Eurosonic tot Lowlands en North Sea Jazz.

Het Noordpool orkest

Het Noordpool orkest is een bigband met strijkers en houtblazers, bestaande uit 42 professionele musici uit Noord Nederland die muziek spelen in genres als Jazz, Pop, Chanson, Filmmuziek, Musical, Tango, Hiphop en Kleinkunst. Het Noordpoolorkest heeft opgetreden met verschillende Nederlandse artiesten en onlangs is bekend gemaakt dat ze samen met Ed Kowalczyk, zanger van de Amerikaanse rockband Live, zullen optreden op Pinkpop 2014 in het voorprogramma van The Rolling Stones! Op het Slotfeest zullen zij, onder leiding van Reinout Douma, de avond openen met Alumni-artiesten van de Rijksuniversiteit Groningen en andere bekende Groningers. (zie hieronder)

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland, bekend van The Voice of Holland én alumni van de RUG, zorgt er door haar unieke meeslepende stemgeluid voor dat al haar nummers een hit worden. Binnen no time stond ze met vijf singles in de Nederlandse Top 40 en in de Single Top 100 bezette ze zelfs de gehele top 3, iets wat voorheen alleen The Beatles en Bruce Springsteen is gelukt. Haar wens om een soloplaat uit te brengen met haar eigen nummers is uitgekomen, met haar album ‘Banging on the doors of love’ en met het winnen van de Edison Popprijs 2014 heeft Sandra bewezen dat ze een blijvertje is!

Pé & Rinus

Peter de Haan en Frank den Hollander waren lid van studentenvereniging Albertus Magnus. Nadat beiden, apart van elkaar, in 1978 deelnamen aan een verenigings-songfestival besloten ze om samen verder te gaan. In januari 1980 richtten De Haan en Den Hollander het duo Pé Daalemmer en Rooie Rinus op. Kort daarop wonnen ze als duo het vereniging-songfestival met het liedje Gezina, waarna ze begonnen met straatoptredens in Groningen. Ze gebruikten hiervoor het brede deel van de Herestraat, voor de Hema, maar door het succes stroomde de straat in korte tijd bomvol. Sindsdien zijn de twee vrienden, met hier en daar een korte onderbreking, altijd samen op het toneel blijven staan en spelen ze nog menig zaal plat met hits als ‘Alcohol’ en ‘Carnaval in het Noorden’

Ellen ten Damme

Deze stoere rockchick is een multitalent! Zingen, muziek maken, acteren: ze doet het allemaal. Met Ellen in huis heb je gegarandeerd een feestje. Afgelopen jaar bleek ze een popdiva met circusbloed. Met haar show ‘Cirque Stiletto’, waarin ze een tijdens een wervelende, spannende en sexy show haar zeven hoofdzondes opbiecht. Aankomend jaar staat deze theatherdiva met haar eigen show “Thuis bij Ellen” in grote theathers. Als oud-Rijksuniversiteit studente is ze tijdens de afsluiter van het 400-jarig bestaan helemaal op haar plek.

Joost Marsman

Joost Marsman, oud-Albertiaan, is de ex-frontman van de Groningse band IOS (bekend van hits als 'Voltooid Verleden Tijd' en 'Er Is Altijd Wel Iemand'). In 2009 maakte hij een solo-doorstart met zijn debuutalbum ‘Waar Liefde Begint’, waarop je de invloeden hoort van grootheden als Mark Knopfler en Fleetwood Mac. In het begin van 2014 brengt Joost Marsman, met zijn nieuwe toer ‘Bruce by Marsman’, een muzikaal saluut aan een van zijn grote helden: Bruce Springsteen. Tijdens deze toer zingt hij uitsluitend het repertoire The Boss. Momenteel treedt Joost op in theaters met de Heeren van Oranje.

Jan Rot

Liefde voor muziek en de drang jezelf steeds opnieuw uit te vinden, dat drijft Jan Rot. Na de eerste veertig jaar van zijn leven te hebben vastgelegd in driehonderd eigen liedjes op plaat, duizend columns en drie autobiografische romans is Jan Rot sinds het nieuwe millennium vooral actief als ‘zanger en vertaler van meesterwerken’. Een van de beste, zo niet de beste liedvertaler van ons land. Met vertalingen van onder andere ‘Bohemian Rapsody’, ‘Hotel California’, ‘Riders on the Storm’ en ‘Sympathy for the Devil’, de wereldhit van zijn helden Rolling Stones, maakte Jan furore in de wereld van het Nederlandse lied.

Ralf Poelman

In 2007 werd Ralf Poelman plotseling wereldberoemd in Groningen en omstreken met zijn hit ‘Het Gras van het Noorderplantsoen’. Iedere student in het hoge Noorden heeft het nummer wel een keer meegezonden in de kroeg, omarmd door vrienden. Het nummer heeft een A-status in de stad en wat ons betreft mag dat eeuwig zo blijven!

DJ Bassanova

DJ Bassanova, op z’n hollands gewoon Bart Mulder, is een zeer gepassioneerde en getalenteerde producent van housemuziek. Van 2010 tot 2013 was hij de producer achter Bassanova & Moradzo, waarna beide heren hun eigen we gingen. Nu focust Bassanova zich volledig op zijn eigen muziek met een vooruitstrevende electro sound. Bekende labels zoals Spinnin’ Records, NEWS records & Black hole Recordings stuurden Bas de studio in voor het opnemen van remixen voor grote artiesten zoals Wynter Gordon, Robbie Rivera, Lucky Charmes, Enrique Iglesias, Ne-Yo, Bobina en Lucky Charmes.

De remix die hij maakte op Bobina’s ‘Diamond Hell’ werd uitgebracht en toegevoegd aan het album ‘The best of Ibiza 2012’. Hou je ogen en oren open want Bassanova staat op het punt om de wereld te veroveren.

AMF Jazzband

Al sinds 1982 maken deze Groningse studenten muziek onder de naam 'Academy of saint Martini in the Fields', kortweg de AMF Jazzband. AMF is een studentenband van Vindicat welke zich volledig richt op Jazz en Dixieland, maar vol zit met funk, latin, bebop en bluesinvloeden.