lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Activiteiten in aanloop

Wetenschap voor de klas

In het teken van het lustrum organiseert de Scholierenacademie gastlessen waar basis- en middelbare scholieren op een laagdrempelige manier bekend worden gemaakt met en enthousiast gemaakt worden voor wetenschappelijk onderzoek en het Gift for Infinity-onderzoek; Actief Oud is Goud.

Op 22 maart en 1 april hebben RUG-medewerkers een workshop gevolgd over les geven aan scholieren en over het onderzoek; Actief Oud is Goud. Op dit moment worden er op basis- en middelbare scholen in de drie noordelijke provincies gastlessen gegeven.

Alle scholieren die een gastles hebben gevolgd komen op 23 mei terug voor een eindcollege van prof. dr. Stolk en zijn team. Ook bezoeken zij de wetenschapsmarkt op het Broerplein, de 400 jaar wetenschap expositie in de Der Aa-kerk en komen zij in actie tijdens Groningen in Beweging met oa. Mark Tuitert.

Workshops Sociale Media

Op vrijdag 9 mei wordt door studenten Communicatie- en Informatiewetenschappen een workshop Sociale Media georganiseerd bij zorginstelling ZINN. Tijdens deze interactieve workshop zal een aantal enthousiaste studentes ouderen wegwijs maken met Facebook. Ouderen leren tijdens de workshop wat Facebook is, wat je er mee kunt en op welke manier je contact kunt houden met familieleden, vrienden en oude kennissen.

De workshop vindt plaats van 14.30-16.00uur bij zorginstelling ZINN Locatie de Dilgt in Haren en is vrij toegankelijk.

Vrijwilligers in het zonnetje

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoeveel mensen binnen jouw sport- of gezelligheidsvereniging vrijwillig aan het werk zijn? De kantinebaas, de coach, een bestuurslid of leden van de vele commissies? Wij zetten jullie beste vrijwilliger in het zonnetje!

In het zonnetje
Om aandacht te vragen voor het belang van vrijwilligerswerk worden er vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de Gift for Infnity op vrijdag 23 mei, een groots evenement op het Broerplein. Nomineer jullie beste en trouwste vrijwilliger aan en kom samen met deze ‘kanjer’ naar dit evenement. Alle voorgedragen vrijwilligers worden daar om 17.30 uur op bijzondere wijze in het zonnetje gezet en onder andere toegesproken door de wethouder van Sport & Cultuur en Mark Tuitert!

Iedereen in beweging voor Actief Oud is Goud
Vrijwilligers krijgen een steeds grotere taak in onze samenleving. Toch is het vaak moeilijk voldoende liefhebbers te vinden. Waarom blijft de een, ook op latere leeftijd, actief en de ander niet? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer mensen actief worden, ook in het verenigingsleven in Groningen? De Rijksuniversiteit Groningen en LifeLines willen antwoorden vinden op deze en nog vele andere vragen. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek dat de RUG voor haar 400ste verjaardag gaat uitvoeren: het door het publiek gekozen onderzoek ‘Actief Oud is Goud’. Je kunt zelf bijdragen aan het onderzoek door met je vereniging geld in te zamelen. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop, benefiettoernooi of zamel flessen in.

Informatie
Meedoen? Stuur vóór zaterdag 17 mei een mail naar gift400@rug.nl met daarin:

Jouw contactgegevens (e-mailadres & telefoonnummer)
De naam van jullie vereniging
De naam van de vrijwilliger
Een korte motivatie waarom jullie de vrijwilliger in het zonnetje willen zetten
Een foto van de vrijwilliger