lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Alumniweekend

De Rijksuniversiteit Groningen nodigde alle alumni uit naar Groningen te komen voor een ‘trip down memory lane’, in het weekend van 13 t/m 15 juni 2014.

Klik hier voor alle foto's van het alumniweekend!

Vrijdag

Het feestelijke alumniweekend begon desgewenst al op vrijdagavond bij een van de studentenverenigingen (die toen hun deuren hadden geopend voor alumni), bij de tentoonstelling 400 jaar wetenschap in de Der Aa-kerk of - ‘just like old times’ - in de stad.

Zaterdag


Foto: Dolf Flinker

Ontvangst en lunch
Zaterdag was er een uitgebreid programma. Het programma begon met een ontvangst vanaf 10.00 uur op het Broerplein, gevolgd door een geheel verzorgde gezamenlijke lunch vanaf 12.00 uur in het centrum van de stad: een grote hoeveelheid mooi gedekte tafels door de straten van Groningen. De tafels werden door ons ingedeeld op faculteit. Een leuke mogelijkheid om bij te kletsen met oud-studiegenoten. Bovendien schoof er bij elke tafel een prominente gast aan.

Registratie alumnilunch door RTV Noord:

 

 

Diverse evenementen
Na de lunch was er de mogelijkheid bijvoorbeeld korte studiemeetings, rondleidingen en facultaire lezingen te bezoeken. Daarna was tijd ingepland voor een bezoek aan een groots roei-evenement, de Bommenb∞trace, in de Groningse binnenstad. Verder waren drie tentoonstellingen te bezichtigen: in het Universiteitsmuseum, de Der Aa-kerk en het Groninger Museum. De middag werd afgesloten met een borrel op de Grote Markt.

Avondeten
Aansluitend vond in de Martinikerk het ‘Gift for Infinity’-diner plaats (zie hier de foto's), terwijl er elders in de stad ‘Gift for Infinity’-daghappen werden geserveerd.

Parade en slotfeest
Zaterdagavond werd ingeluid met een grootse optocht van studenten en stadjers: de parade van Maskerade – Move it. Deze eindigde in een knallend slotfeest op de Grote Markt, de Vismarkt en het Waagplein. Een feest met veel oude en nieuwe muziek en een explosief slotakkoord waar iedereen welkom was. Het slotfeest duurde van 20.30 - 01.00 uur.


Foto: Aart Nieuwkoop

Zondag

Op zondag konden alle alumni een kijkje nemen bij hun vroegere cultuur- of sportvereniging of natuurlijk een bezoek brengen aan Aletta de Musical in de Stadsschouwburg.