lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

De Nacht van Kunst & Wetenschap

 

Op 24 mei was de binnenstad van Groningen hét centrum van kunst en wetenschap. De route van De Nacht voerde de bezoekers langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op bijzondere plekken. Met Douwe Bob, Vincent Icke, Club Guy & Roni, Leo Bormans, Typhoon, Lebowski Achievers en véél meer. Er waren bijna 230 acts!

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een festival op zestien locaties in de binnenstad van Groningen. De Nacht heeft zich sinds de eerste editie in 2009 ontwikkeld tot een volwaardig stadsfestival, waarbij de historische binnenstad een podium biedt aan een programma dat door de kennis- en cultuurinstellingen uit de regio ingevuld wordt. De13.500 bezoekers konden aanschuiven bij minicolleges in onder meer het Groninger Museum, de UB, het Academiegebouw, het KNAW Ontdekkerscafé en de Nachtmis. Aansprekende RUG-wetenschappers gaven op toegankelijke manier antwoord op vragen op hun eigen vakgebied die vaak afkomstig waren uit het 400 vragenproject. Er was vooral aandacht voor vragen die een relatie legden tussen kunst en wetenschap. Ook vragen die te maken hadden met religie, filosofie, genetica en sterrenkunde kwamen uitgebreid aan bod.  

De programmering kent drie belangrijke programmapeilers: wetenschap, muziek en de (podium)kunsten. Er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk crossovers tussen die drie peilers. Door langs de thema’s Healthy Ageing & Energy te programmeren kwam een breed scala aan maatschappelijke uitdagingen aan bod. De vraag die daarbij centraal stond deze keer is ‘Hoe richten we onze samenleving zo in dat deze werkt en blijft werken voor een lange tijd?’ 

Voor meer foto's, klik hier.


Foto: Bob de Vries


Foto: Gaston Wals


Foto: Gerald Schuring

Sfeerimpressie De Nacht van Kunst en Wetenschap door Sikkom: