lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Gift for Infinity: Iedereen in beweging voor Actief Oud is Goud

 

Volledige weergave van het projectiespektakel A Gift for Infinity door het NNO, Club Guy & Roni, WERC Collective en Jan Klug.

Actief Oud is Goud! - het evenement

Op vrijdag 23 mei vond een groots evenement plaats op het Academieplein, waarbij 'Actief Oud is Goud' in de spotlights stond. Er was voor ieder wat wils, voor zowel scholieren en studenten, als volwassenen en ouderen. Tijdens het evenement kwamen de bezoekers meer te weten over het onderzoek 'Actief Oud is Goud' en is hiervoor geld ingezameld.

Programma
De middag startte met een scholierencollege georganiseerd door de Kinderuniversiteit rondom het thema ‘Actief Oud is Goud’. Later op de middag en 's avond konden de bezoekers experimentjes doen op de wetenschapsmarkt en naar interessante lezingen rondom het onderzoek en het 400 vragen-project. Mensen die liever actief waren konden meedoen met de ‘Actief Oud is Goud’ sportactiviteiten: Groningen in beweging, tennissen op de super-wii of mee doen aan de rollator race!  DJ’s zorgden voor een gezellige muzikale omlijsting. De avond werd afgesloten met het grootse projectiespektakel A Gift for Infinity in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest, dansgezelschap Club Guy and Roni, videocollectief WERC en mediakunstenaar Jan Klug. A Gift for Infinity zal de bezoekers voor eeuwig bijblijven! Zie de volledige streaming boven aan deze pagina. Meer informatie over de uitgangspunten en de credits van het projectiespectakel vindt u hier.

Klik hier voor alle foto's overdag en hier voor de foto's van het projectiespektakel.

 

 

Actief Oud is Goud! - het onderzoek

De viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit gaat gepaard met een wetenschappelijk onderzoek waar iedereen aan kan bijdragen: een Gift for Infinity – een cadeau aan de toekomst. In september 2013 kon het publiek stemmen op één van de drie onderzoeksvoorstellen en met bijna 50% van de ongeveer 8.000 stemmen werd ‘Actief Oud is Goud’ het winnende onderzoeksvoorstel. In aanloop naar en tijdens een groots publieksevenement staat ‘Actief Oud is Goud’ centraal. Van de 2,6 miljoen 65+'ers in Nederland is een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. We weten dat als je blijft meedoen in de maatschappij, je gelukkiger, actiever, fitter en gezonder blijft. Maar hoe werkt dat? Waarom blijft de een wel actief en de ander niet? Hoe zorgen we dat niemand ‘verpietert’? Overheden, bedrijven en het publiek kunnen het zelfgekozen onderzoek steunen. Hoe precies? Daarover is meer informatie te vinden op www.rugsteunt.nl.