lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Programma's voor scholen

Kinderuniversiteit

Geschiedenis van de Groninger Kerken
Maandag 2 juni 2014 | Academiegebouw
Dr. Justin Kroesen gaf een college voor groep 6-8 over kerken en kunst, en vertelde bijzondere verhalen over de kerken in Groningen. Om goed voorbereid naar het college te komen hadden de leerlingen vooraf al een bezoek gebracht aan een kerk in de buurt van hun school.

Scholierenacademie: Ionica Smeets

Helaas ging het college van Ionica Smeets niet door. Veel scholen waren geïnteresseerd, maar de datum bleek minder gunstig gekozen. Het college zal eind 2014 opnieuw ingepland worden.

Vrijdag 13 juni 2014 | 13.00 - 15.00 uur | Aletta Jacobszaal, Zernike Campus
Ionica Smeets is wiskundige en wetenschapsjournalist. In haar lezing vertelt zij hoe de wiskunde op de universiteit wordt beoefend. Ionica Smeets is bekend van TV, zo presenteert ze onder meer het programma Factcheckers. Daarnaast heeft ze een wekenlijkse column in de Volkskrant. Meer informatie

Kinderkenniscafés

Vrijdag 16 mei, dinsdag 27 mei en dinsdag 3 juni 2014
Het Kinderkenniscafé ging op pad! In Leeuwarden, Assen en Groningen werden scholen uitgenodigd voor een leuke en informatieve ochtend, waarop RUG-deskundigen hun vragen beantwoordden.

Van hier tot aan de sterren

Donderdag 22 mei, 5 en 12 juni 2014
'Waarom zitten de sterren zo hoog?' en 'Waarom is de zon zo heet?'. Een ochtendvullend programma op drie basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe, met het mobiel planetarium van de RUG. Een kijkje tussen de sterren met jonge vragenstellers om hen kennis te laten maken met het mysterieuze heelal en antwoord te geven op hun vragen.

Microkosmos en macrokosmos

Dinsdag 3 juni 2014 | 20.00 - 21.30 uur | Academiegebouw, Broerstraat 5
Prof. Lubbert Dijkhuizen en prof. Peter Barthel namen het publiek mee op een reis door ruimte en tijd. Beide internationaal bekende geleerden, boden op een begrijpelijke en zeer toegankelijke wijze een blik op de allerkleinste materie tot aan de grenzen van het heelal.