lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Slotfeest

Met o.a. Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig en Sandra van Nieuwland

Op zaterdag 14 juni 2014 werd de RUG400-feestmaand afgesloten met een groots slotfeest in de binnenstad van Groningen. Er waren optredens van Bløf en De Jeugd van Tegenwoordig, van bekende Groningers en oud-studenten als Sandra van Nieuwland, van het Noordpoolorkest en veel upcoming bands en artiesten. Daarmee vormde het slotfeest het knallende einde van een bijzonder verjaardagsfeest.

De optredens vonden plaats op Grote Markt, Vismarkt en Waagplein. De drie pleinen kregen ieder een eigen avondvullend muziekprogramma, met een breed scala aan artiesten.

Bekijk hier alle foto's van het slotfeest!


Foto: Niels de Vries

Grote Markt

Het feest starte om 20.30 uur op de Grote Markt. Onder anderen The Voice-zangeres Sandra van Nieuwland, Ellen ten Damme, Joost Marsman, Jan Rot, Ralf Poelman en ook het bekende duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus traden hier op, allemaal onder begeleiding van het Noordpoolorkest. De avond werd afgesloten met optredens van Splendid en de mannen van Bløf, de winnaars van de Edison Pop Oeuvreprijs 2014.


Foto: Niels de Vries

Vismarkt

Op de Vismarkt was ruimte voor upcoming bands en artiesten. De talentband Orange Skyline opende hier de avond. Deze band stond in 2013 en 2014 op Eurosonic en speelde eerder al in het voorprogramma van the Kaiser Chiefs in de Oosterpoort. Ook op het Vismarkt-podium stonden DJ Bassanova, de Belgische popgroep Puggy en Maison du Malheur, een jazz-, rythm- en bluesband die eerder Noorderslag en Lowlands op z’n kop zette. Een spetterend optreden van De Jeugd van Tegenwoordig sloot de avond op de Vismarkt af.


Foto: Niels Knelis Meijer

Waagplein

Op het Waagplein was het op 14 juni in de IKEA-lounge prima vertoeven met een hapje en een drankje. De AMF Jazzband verzorgde hier de hele avond de muziek. Bovendien was er de mogelijkheid om de film For Infinity-the Movie te bekijken.


Foto: Dolf Flinker

Gift for Infinity

Tijdens de gehele RUG400-maand stond de Gift for Infinity centraal: een onderzoek naar actief oud worden: Actief Oud is Goud! Iedereen kon hieraan bijdragen; via kaartverkoop, daghappen, verkoop van magazines, inzamelingsacties, veilingopbrengst, benefietdiner en nog veel meer. De totaalopbrengst voor de Gift for Infinity wordt nog bekend gemaakt.

Fotograaf: Niels de Vries