lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Walk for Infinity

In het Hemelvaartweekend op donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 vond de Walk for Infinity plaats, een bijzondere wandeltocht van Greetsiel in Oost-Friesland naar de stad Groningen. Dit evenement stond geheel in het teken van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Klik hier voor alle foto's van de Walk for Infinity.


Foto: Wim Luttmer


Foto: Wim Luttmer


Foto: Wim Luttmer

De Walk for Infinity was geïnspireerd op het leven van de beroemde Oost-Friese geleerde Ubbo Emmius (1547-1625). De deelnemers wandelden van zijn geboorteplaats Greetsiel naar de universiteit in Groningen, waarvan hij in 1614 de eerste Rector Magnificus werd. Emmius schreef een standaardwerk over de geschiedenis van de Friese Landen en publiceerde ook afzonderlijke beschrijvingen van Oost-Friesland en Groningen. In de Walk for Infinity volgden de wandelaars Ubbo Emmius als het ware in zijn voetsporen.

De Walk for Infinity was een ontdekkingstocht. De zintuigen van de wandelaar werden tijdens de tocht keer op keer geprikkeld. Men bezocht gebouwen, boerderijen en kerken, proefde lokale lekkernijen, hoorde en beleefde op de route prachtige muziek en theater. Dit alles met als doel de wandelaar te laten kennismaken met bewoners, dorpen, cultuur en landschap zoals Ubbo Emmius dat vier eeuwen geleden deed.

De volledige afstand over twee dagen was ongeveer 80 kilometer. Maar er zijn meerdere afstanden waaruit de wandelaar kon kiezen. Zo was er per dag de optie voor 40, 25 of 15 kilometer. Ook was het mogelijk slechts één dag een afstand te wandelen. Dit maakte deelname aan het evenement toegankelijk voor iedereen: jong en oud, getraind of ongetraind.

Deze internationale wandeltocht van Duitsland naar Nederland was een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen in het kader van haar 400-jarig bestaan en werd georganiseerd door en volgens het concept van het wandelfestival Tocht om de Noord. De Walk for Infinity was de eerste in een reeks van internationale wandelevenementen in de verschillende Noordzeelanden. Deelname aan meerdere North Sea Walk evenementen kon de wandelaar een speciaal certificaat opleveren. Kijk voor meer informatie op www.northseawalk.eu (vanaf laatste week oktober).

Aankomst van de wandelaars in het Academiegebouw van de RUG

Externe Links:

http://www.fryslan.nl/
http://www.provinciegroningen.nl/
http://www.drenthe.nl/
http://www.stk.niedersachsen.de/