lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

Cast

Peter Drost

Grote kans dat je Peter van stem kent. Hij maakte vele radiohoorspelen en heeft als stemacteur de nodige commercials, audioguides en documentaires ingesproken.

Grote kans dat je hem ook van gezicht kent. Dankzij televisieseries (Baantjer, Flikken Maastricht, Grijpstra en De Gier, Levenslied), theatervoorstellingen (met zijn eigen gezelschap Beumer&Drost, Toneelgroep Maastricht, op festival De Parade) en films (zoals Sonny Boy).

Natuurlijk ken je hem ook van de Voor Eeuwig-poster. In de voorstelling is hij Opa Rugger, wiens hart sneller klopt voor de wetenschap. Hij staat aan het hoofd van een voorname familie en viert zijn 400ste verjaardag met familie en oude bekenden. Ook als ‘broer’ komt Peter voorbij.

                                                            

Albert Secuur

Als iemand op zijn plek is in Voor Eeuwig, is het wel Albert. Groninger in hart en nieren. Hij is naast vaste gastacteur bij het NNT (o.a. Een grof sandaal, Woensdag Gehaktdag, Achterlanden, Teiresias) ook bekend van de Drentse Bluesopera van de PeerGroup.

Verder werkt hij als stemacteur en regisseur. In Voor Eeuwig heeft hij twee petten op. Als oom Gerard, psycholoog en man van Aletta, en als pa Jan Martini, kok en man van Els.

 

Maartje van de Wetering

Maartje werd meteen na haar afstuderen in 2008 ‘gescout’ door Ola Mafaalani van het Noord Nederlands Toneel en toegevoegd aan de vaste acteursploeg. Sindsdien speelde ze in vrijwel elke grote zaalvoorstelling van het NNT: Medea, Elf Minuten, Teiresias en Salomé.

De pers noemde haar vertolking van Alice in Alice in Wonderland ‘huiveringwekkend mooi’ en ‘ontroerend en meeslepend’. Dat belooft wat voor haar rol als Ria in Voor Eeuwig! Ze is de dochter uit een echte, Groningse familie die een relatie heeft met Oscar, de kleinzoon van opa Rugger. Durft hij de relatie op te biechten aan zijn familie?

Steyn de Leeuwe

Je kent Steyn de Leeuwe vast wel van BNN. Hij presenteerde programma’s als ‘Try before you die’, ‘Tequila’ en ‘Walhalla’. Of je kent hem (ook) van het theater. Steyn speelde onder andere in ‘De Wijze Kater’ van Het Toneel Speelt en ‘De Drentse Bluesopera’ van de PeerGroup. En reist met zijn comedy-improvisatie gezelschap Op Sterk Water door Nederland.

Maar nu is hij Oscar! De recalcitrante kleinzoon van opa Rugger, die lak heeft aan zijn voorname afkomst. Hij is zelfs tot over zijn oren verliefde op Ria Martini, de dochter van de kok. Een goed recept voor ellende!

Peter Vandemeulebroecke

Peter is sinds 2009 vaste acteur bij het NNT. Hij maakte er de afgelopen jaren indruk met zijn aanstekelijke energie, komische talent en natuurlijke aanpak in producties als Hamlet en Don Juan. Ook produceerde hij in die tijd een aantal spraakmakende speedprojecten zoals Kleefman en The Place To Be In The Middle Of Nowhere.

De Belgische performer volgde zijn theateropleiding aan de Toneelacademie van Maastricht en werkte voor zijn NNT-tijd o.a. samen met The Wooster Group, Guy Cassiers, het RoTheater en Alex d'Electrique. In Voor Eeuwig is Peter de kleinzoon van opa Rugger: de halfbroer van Oscar, een socioloog en miskend genie. Daarnaast is hij de sous-chef, de Vlaamse neef van de Martini’s.

 

Bram van der Heijden

Bram is vaste acteur bij het NNT en is op dit moment te zien in ‘Oresteia’. Daarvoor speelde hij veel bij Toneelgroep Oostpool (o.a. Tramlijn Begeerte, Tsjechov en Het proces), O.T. en Mightysociety. Hij was Jan Lievens in de televisieserie ‘Rembrandt en ik’ uit 2011.

In Voor Eeuwig is Bram de prijswinnende fysicus oom Frits. Maar ook de FC Groningen-fan en keukenhooligan Geert (zoon van de kok).

Margreet Boersbroek

Een alleskunner, die Margreet. Ze speelde niet alleen in musicals als Hair, Soldaat van Oranje en De kleine blonde dood, ze werd ook genomineerd voor de Guido de Moorprijs voor haar rol in Koninginnenacht van het Nationale Toneel.

‘En passant’ speelt ze in tv-series (Dokter Deen, Flikken Maastricht, A’dam E.v.a., Klokhuis en Kinderen geen Bezwaar) en speelfilms (zoals Carmen van het Noorden en De groeten van Mike).

Die diversiteit mag ze ook laten zien in Voor Eeuwig. Ze speelt zowel tante Francien, een zwartgallige en ambitieuze cultuurpessimist, als Frouwke, het ordinaire zusje van Ria.

Manon Nieuweboer

Manon speelde sinds 1990, toen ze de toneelschool in Amsterdam afrondde, in een indrukwekkende reeks voorstellingen. Bij onder meer het NNT, Theatergroep Artemis, het RoTheater, Theater van het Oosten, Theatergroep Oostpool, Het Syndicaat, Vis à Vis en Toneelschap Beumer&Drost. Daarnaast had zij enkele kleine rollen op tv en in films.

In Voor Eeuwig moet Manon dubbel aan de bak. Als tante Aletta, arts en activiste, en als ma Els Martini, een statusgevoelige volkse vrouw. Heftige dames!