lustrumfeest
  • Nederlands
  • English

For Infinity - Exposities

Rond het RUG400-thema For Infinity worden drie tentoonstellingen georganiseerd, op drie verschillende locaties: de Der Aa-Kerk, het Groninger Museum en het Universiteitsmuseum. De tentoonstellingen kunnen los bezocht worden, maar zijn zodanig aan elkaar verbonden dat ze met elkaar een meerwaarde opleveren.

In het Groninger Museum staan de student, het studentenleven en de Universiteit in de Stad centraal. De tentoonstelling in het Universiteitsmuseumlaat onder meer zien wat een universiteit nou eigenlijk is. En de expositie in deDer Aa-Kerk toont de historisch wetenschappelijke collectie van het Universiteitsmuseum en de wetenschapstechniek van Science Linx (het science centre van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen).

Kom zien en ontdek dat onderzoek mensenwerk is! Science LinX en het Universiteitsmuseum zorgen in samenwerking met de Alfa, Bèta en Gamma Steunpunten van de RUG voor educatieve activiteiten in en rondom de tentoonstelling. Te verwachten zijn games, installaties, visualisaties, workshops en debatten voor het primair en voortgezet onderwijs, maar natuurlijk ook voor alle leeftijden daarboven.

De drie tentoonstellingen zijn langer geopend dan de lustrumperiode. Dit is om alle scholen de kans te bieden de tentoonstelling(en) te bezoeken.